4 saker att tänka på när du ska köpa din första lägenhet

Det kommer en dag när det är dags att flytta hemifrån och du plötsligt står inför ditt första lägenhetsköp. Att köpa en lägenhet kan förstås kännas som en stor och dramatisk sak att göra, men om man bara ser till att vara väl förberedd så har man alla chanser att göra ett riktigt bra köp. I den här texten ska vi gå igenom fyra viktiga punkter som du bör ha i åtanke när du står i begrepp att köpa bostad. Den första är att du bör veta vad du vill ha. Spalta därför upp dina önskemål noga på ett papper och ha det som stöd under hela köpeprocessen.

shutterstock_248925664Visningar och lånelöften

När du ska köpa din bostad behöver du ett lånelöfte. Vårt andra tips är därför: Var noga och jämför bolån innan du tecknar ett så att du får bästa möjliga pris. Vårt tredje tips är att vara medveten om att du som köpare har undersökningsplikt. Det innebär att du är skyldig att känna till skador och brister innan du köper lägenheten. Det är därför viktigt att du tittar lite extra noga under mattor, bakom tavlor och testar köksfläkten. Var bara noga med att inte göra åverkan på något. Vårt fjärde tips är att se till att gå på många visningar för att ha ett ordentligt underlag för urval.

Förbered dig noga innan

Som du säkert har förstått så är det alltså noga att förbereda sig innan man köper lägenhet. Det är lätt att bli så förblindad av viljan att göra ett köp eller flytta hemifrån, att man glömmer att de små detaljerna är viktiga. Att innan köpet ha gjort en ordentlig sammanställning av vad som är viktigt för dig med lägenheten är en god hjälp på vägen. Det är också bra att vara extra noga med det ekonomiska och se till att du får ett bra bolån, det kommer du att tacka dig själv för i lång tid framöver.